Klessebessen!

Over ditjes en datjes

Monday, June 19, 2006

Fileé


In de strijd tegen de spits-files gaat Rijkswaterstaat experimenteren met een beloningsssteem voor automobilisten die het A12-traject Zoetermeer - Den Haag tussen 07.00 en 09.00 uur mijden. De beloning ligt tussen de 2 tot 5 euro voor elke dag dat zij zich niet ‘laten zien’ in de ochtendspits. Dit meldt het Algemeen Dagblad vrijdag.

Op 13 juni 2005 telde Nederland ruim 7 miljoen personenauto's. Dat waren er zo'n 1,5 miljoen meer dan in 1994. Dagelijks gaan ongeveer 3 miljoen mensen met de auto naar hun werk. Die automobilisten zitten gemiddeld 20 kilometer achter het stuur voordat ze aan de slag gaan.

Wat een geneuzel die Hollanders. Enige wat slecht is aan files is uitstoot van CO2. Verder is het ieders eigen keuze. Ook die van mij, want ik rijd tegenwoordig een uur heen en terug van en Haag naar Utrecht om leuke dingetjes te doen iedere dag. Openbaar vervoer 1e dag geprobeerd (bij afwezigheid van een auto), deed er 1.50 minuten over van deur tot deur. Dan scheelt dat toch te veel, vind je niet? Ik had niet gedacht dat ik eens zo zou gaan denken, maar zie: het gebeurt. De NIMBY Fc is geboren. Morgen weer aansluiten? Houdoe Frank

0 Comments:

Post a Comment

<< Home