Klessebessen!

Over ditjes en datjes

Saturday, August 19, 2006

1 op de 50

...van de Nederlands mensen in het bedrijfsleven werkt bij een bedrijf dat eigendom is van een investeringsmaatschappij. De laatste jaren is veel veranderd. Waar 5 jaar geleden 3 % van alle bedrijven in NL onderdeel was van investeringsmaats. is nu reeds 16% dat. Voorbeelden: Essent, Vendex KBB, Philips halfgeleiders divisie, en zo nog 10tallen meer. Wat is daar nu zo erg aan zou je je kunnen afvragen? Goed is het in ieder geval voor advocaten, banken en consultants. De deals zijn erg groot en daar kunnen deze takken van sport veel geld mee verdienen. Vragen rijzen echter:
1 is het een trend of structureel? Stuctureel zou niet goed zijn m.i. omdat dat zou betekenen dat personeel steeds minder als asset gezien gaat worden, maar meer als een onderdeel van de o-ing dat volledig inwisselbaar is. Onverschilligheid ligt op de loer. Tenzij mensen zich steeds meer juist als zelfstandige/consultant laten inhuren om hiervan gebruik te maken. Maar goed, daarvoor heb je wel een bepaald opleidingsniveau nodig. Lastig.
2. Gaat het niet te veel over de vorm en weinig over de inhoud? Kosten van begeleiding van dit soort processen (dus al die bankiers juristen KPMG's) per traject al vaak enkele 10tallen miljoenen euro's. Het zal allemaal wel recht rekenen, maaar je gaat je toch afvragen hoe het kan dat een bedrijf dat misschien 100 mio euro winst maakt, laten we zeggen 10 miljoen hieraan uitgeeft?

Ben benieuwd naar de andere kant van het verhaal (misschien: luie, slecht georganiseerde bedrijven worden wakker geschud en gaan efficienter werken en kosten besparen?), die moet er wel haast zijn, toch??

Vandaag even de rommel opruimen uit de polo, daarna even naar moeder Marije voor verjaardag. Boek lezen en muziek luisteren. Oh ja en het zonnetje schijnt wederom in het Scheveningse land!

Een super weekend aan iedereen toegewenst! Frank

1 Comments:

At 10:56 am, Anonymous Anonymous said...

Frank,

Kom een keer langs voor meer info en de andere kant van het verhaal....

Groet
Bart

 

Post a Comment

<< Home