Klessebessen!

Over ditjes en datjes

Thursday, August 17, 2006

Leon


Mijn favoriete schrijver was zondag bij Zomergasten: Leon de Winter. Klik hier voor meer info. Joris doet het niet top, maar kon Leon nog wel boeien was mijn indruk. Maar even terug naar Leon. Hij is een redelijk controversieel persoon. Schrijft fantastische boeken (zijn vrouw Jessica Durlacher overigens ook), heeft edoch een tot nu toe niet geslaagde filmcarriere en heeft veel mening over met name politieke onderwerpen die over de Islam of holocaust gaan. Hoewel zijn boeken top zijn, ben ik het met die mening van hem niet altijd even eens. Ben nu boekje van hem aan het lezen getiteld "de vijand". Daar staan erg extreme teksten in die erg Anti-islam zijn. Zeer eenzijdig, arrogant geschreven en niet te verteren vind ik. Een boek zo over het Jodendom schrijven en deze wordt niet uitgegeven. Ook vertelde hij zondag vol emotie over een Afghaanse man die niet door zou hebben dat-ie echt weg moest uit zijn dorp, omdat, zo vond Leon, zijn kinderen een betere opvoeding elders moest gunnen. En die man heeft dat zelf niet door, dus wij kunnen dat voor hem beslissen. Zoiets. Wederom respectloos en arrogant.

Maar goed, bij Zomergasten staat hij garant voor mooie TV fragmenten met veel commentaar over oa de 6daagse oorlog, maar ook over een Duitse road movie uit de jaren 70 waarin je daardwerkelijk iemand zie poepen midden in een zandverstuiving. Ook BLOF en mooie politieke fragmenten kwamen aan bod.

In het najaar komt zijn nieuwe boek uit: het recht op terugkeer. Klinkt niet als één van zijn vele romans, maar meer als een onderwerp zoals hierboven aan de orde is geweest. Ik ga hem zeker kopen! Gr Fr

1 Comments:

At 2:33 pm, Anonymous Anonymous said...

Inderdaad erg de moeite waard. En na twee interviews die niet zouden misstaan in een gezellig damesblad eindelijk ook een uitzending waar fatsoenlijk (en Veel) over na te praten valt.

 

Post a Comment

<< Home